tisdag 8 december 2009

"Satansjärvi"

Håller på att bli tokig.. Jag och VJ har letat febrilt efter en säker väg att korsa "Satansjärvi" (Sautusjärvi).. Först igår.. NEJ! Vi korsade och vägrade åka tillbaka.. MÅNGA hål, mycket, vatten och skotern slog igenom isen. Idag gjorde vi ett försök att åka utefter kanten, vilket blir en omväg, men förhoppningsvis en fungerande väg. Fungerade ypperligt en ganska lång bit, tills vi hamnade i ett par "osynliga utlopp" från en myr.. Slog igenom igen! Vi fick återvända och tala om att det i nuläget inte finns en säker väg. Så nu vet vi inte hur vi ska åka med våra gäster då tillstånd saknas på eventuella tänkbara vägar.. Värmen tycks hålla i sig och vi skulle behöva ett par rejäla kallnätter för att få ordning på leden över sjön.
Imorgon ska jag ställa skotern och istället vara MICE-guide vilket innebär att jag ska "lotsa" en grupp mellan deras aktiviteter under eftermiddagen och kvällen. Gåendes i vanliga kläder! Alltså inte skoterklädd! Kommer kännas ganska skönt..

"SATANSJÄRVI"

Denna bild är tagen i februari 2009.

2 kommentarer:

Kim M sa...

Läskigt att vara ute på isen. Vet inte om jag skulle våga. Någonsin.

Helen Erlandsson sa...

>>>Kim, Man ska ha respekt för isar, men det är inga problem bara den är tillräckligt tjock och man känner till eventuella tunnare stråk.