fredag 6 februari 2009

Jokkmokks marknad

Idag var jag på Jokkmokks marknad. Tror halva guidestyrkan var där.. Undrar vilka som var kvar i Jukkasjärvi och jobbade?? Morris fick följa med. Han var lite skraj och frusen.. Mycket människor, ljud och renar som han är mycket intresserad av! Nu ligger han på rygg i sängen och tycks njuta av att vara hemma!


Morris är intresserad..

Morris och jag står och spanar på renen

Det slog mig hur mycket "norrland" jag har blivit.. Jag sitter och kör 45 mil tur och retur utan att blinka, för att gå på marknad i 3-4 timmar! Tycker inte ens att det känns jobbigt! Aldrig någonsin att jag hade gjort det om jag bott kvar i Borås. Dessutom sitter jag och svär över folk som kör sakta på våra fina vintervägar och kallar dom "jävla sörlänningar som är på besök"! Inte för att jag kör jättefort själv, men är det 100km/h så är det! Då behöver man inte ligga i 70-80 bara för att det är lite snö och is på vägen.. Inte ens min bakhjulsdrivna Volvo (isprinsessan som gärna gör piruetter)behöver köra så sakta.. Men det är väl sådant man inte ska reta upp sig på.. Men det är svårt att låta bli, när de skapar bilköer.. I LAPPLAND!

Jag har varit ledig igår och idag, så imorgon börjar en ny arbetsvecka för mig. Denna arbetsvecka innehåller 8 dagar, så det är bäst gästerna är snälla de sista 2, då man lätt kan känna sig trött och grinig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att en sörlänning kan konvertera till äkta norrlänning! Heja Helen! Du behöver inte vara rädd utan var dig själv för du är en så härlig person som vågar bjuda på dig själv. Glömmer aldrig dina fina vurpor i nätra fjällskog. Ser att du åkt mycket skidor sedan des, kul!

Ha en bra dag!

Helen Erlandsson sa...

>>>Ou, Åker jättemycket skidor =). Vurporna lärde jag mig mycket på. Numera ramlar jag bara om Morris plötsligt byter riktning.. Vilket händer när det luktar jättegott åt fel håll! =9